Oktober er bl.a.

Efterårsferie!
I år har jeg haft fri hele ugen. Det har været tiltrængt med en pause uden deadlines og for mange skal-ting. Jeg har bl.a. trængt til at sove og til at sidde stille og glo og jeg kunne godt tage en uge til. 
Jeg er faktisk blevet rimelig god til ikke at lave noget.


Oktober er også den seriøse overgang til vinteren. Det kan godt mærkes hvor vi er på vej hen.
September starter overgangen op, men kan dog på en rigtig god dag stadigvæk lege lidt sensommer. 
Oktober er mere klar i mælet; Nu falder bladene altså og blæsten og mørket tager til og vi er klart på vej mod vinteren. 
Oktober insisterer faktisk på, at nu trækker vi altså mere ind. 
Nu tænder vi stearinlys, når mørket kommer tidligere. Nu er der mulighed for at fange flere små pause ind med en kop varm te. 
Hyldebærsaft havde også været en fin mulighed, hvis ellers nogen havde fået fat på hyldebærene, inden de var tørret ind på træerne. 
Måske når jeg det til næste år. I år blev bærene i hvert fald kun til vinterforråd til sultne fugle. 
Det er heldigvis varmt indenfor selvom vinden suser og regnen slår mod ruderne. Intet slår varmen fra en brændeovn. Intet slår en eftermiddagspause i varmen fra brændeovnen og en kop te og en god bog. 
Det er opladning og stilhed på den allerbedste måde. Hallo Verden, jeg trækker stikket og tager lige en pause. Om lidt er jeg klar igen.

Oktober er også tidlig morgen med fin morgendis. Tågen klæder marken på i eventyrstil. Konturerne af træerne på marken er slørede og edderkoppespindene er fint pyntet med bittesmå dugperler. Duften af efterår er skarp og klar. Græsset er dugvådt. Det giver lidt kolde våde fødder, når græsset er højt og skoene lave. 
Det er en god start på dagen, at stå med bare fødder i det kolde græs sådan en efterårsmorgen. Følelsen af tydelig jordforbindelse og en slags vinterbadning for fusser.
Det dugvåde kommer snart med et lille snert af rim. Et allerførste forvarsel om frost. 
Jeg er klar! Jeg har brænde, lune tæpper, te og stearinlys.


Kommentarer

  1. Skønt, at du har kunne trække stikket og holde ferie i dit tempo og på din måde.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg