Nem opskrift på brændte mandler

Opskrifter på alt hvad der er nemt er kærkomment op til jul.

Opskriften her er er nem. 200 g af dit og 200 gram af dat. Det er lige sådan en opskrift skal se ud efter mit hoved.
Jeg kan huske det. Jeg kan finde ud af det og det tager ikke ret lang tid at lave. 

Du skal bruge:

200g vand
200g sukker
200g usmuttede mandler

Alt hældes på en pande og der tændes for den. Når vandet begynder at boble, skal der røres rundt og rundt og rundt og rundt.
Efterhånden som vandet fordamper fremstår mandlerne kedelige og støvede........

Fortvivl ej, sådan skal de se ud. Bare forsæt med at røre rundt og rundt og rundt. Efter endnu et par minutter på varmen, så karamelisere sukkeret og mandlerne ser fine blanke og glatte ud. 


Hæld dem ud på et stykke bagepapir og lad dem afkøle lidt.


Mandlerne smager bedst lune og når de bliver helt kolde, bliver de hårdere og så er det altså nok med kindtænderne som indsats.......
En knækket kindtand op mod jul er en udgift, som jeg overhovedet ikke har behov for og de smager altså også bare bedre nyglaseret:)Kommentarer

 1. Nemme opskrifter, det er lige mig :-)
  Og i skyndingen læste jeg de 'usmuttede mandler', som 'u-suttede mandler', hvilket minder mig om en jul for nogle år siden, hvor en af mine små niecer, Rebecca, i al ubemærkethed havde suttet saltet af en ret stor portion saltstænger som stod i et glas, og som hun puttede tilbage i glasset, når hun var færdig. Da Anders på et tidspunkt kommenterede, at der ikke var meget salt på saltstængerne, gik sammenhængen op for os alle, for Rebecca havde også været ret tørstig. Og det kan man jo godt forstå :-)
  Nå, men tilbage til opskriften på de brændte mandler -- tak for den -- den vil jeg prøve af (med usmuttede og usmuttede mandler) :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan så godt følge Rebecca. Saltet er det bedste på saltstænger.....Pindene kan godt være lidt støvede og uinteressante;)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg