Når en dør lukker, så åbner en anden

Teenagerne er så tæt på sommerferie og lige om lidt følger de voksne på matriklen efter. 
Der er få dage i næste uge, der lige skal klares.

Sommeren har forhåbentligt tænkt sig, at slå sig lidt mere permanent ned og himlen har lige akkurat det der blå sommerhimmel skær pudret med hvide vatskyer. Det giver gode varsler for sommerferiestemningen.

Som sædvanligt havde vi travlt i morges. Der er ingen af os, som er morgenmennesker, men selvom det var sædvanligt, så lå der alligevel den der lidt underlig fornemmelse af "for sidste gang" tungt i luften.
Det er sidste gang, at vi skal ud af døren på den der måde, hvor begge teenagere skal køres i skole.
Det er sidste gang, at mindste teenageren skal møde ind på kommuneskolen.
Det er sidste gang ældste-teenageren skal leveres til privatskolen.
Der skal nemlig siges god sommerferie og farvel og ikke den sædvanlige god sommerferie og på gensyn. 
Efter sommerferien venter der store omvæltninger.
Teenagerne var derfor bevæbnet med farvel-flødeboller og papirlommetørklæder, så dørene kunne lukkes ordentligt på den sidste skoledag i det vi plejer.

Men når nogle døre lukker sig, så åbner der sig nogle andre. Hvad der er på den anden side er endnu ukendt, men spændende og i den helt rigtige retning.

Ældste teenageren tager efter sommerferien sine første alene skridt ud i verden og tager på efterskole. 
Søndag d. 9. august skal hun afleveres med mængder af oppakning. Sommerferien skal bl.a. bruges til at købe topmadras, sovepose, termokop, indendørs sportssko, regntøj og en hel bunke andre ting.
Det bliver så mærkeligt, at hun ikke er med i hverdagen, men kun deltager i weekender og ferier.......Jeg har lovet, at jeg kun tuder, når vi afleverer hende på skolen de to første gange, så skal jeg kunne styre mig.
Der bliver en ny verden. Hun glæder sig helt vildt og hun bliver så god til at gå på efterskole. Hun er født til at være social og rummelig og empatisk og debatterende og til at være tæt på andre mennesker.

Mindste teenageren forsætter så sin skolegang, hvor ældste teenageren slap. Af mange forskellige årsager, har vi valgt at hun skal skifte skole.
Hun starter derfor i 8. klasse på privatskolen efter sommerferien. Med håb om, at det vil give hende både et fagligt og et personligt løft. Hun trænger til at komme et sted hen, hvor der bl.a er god undervisning og hvor der er nogenlunde ro i og på klassen.

Der bliver så meget at gøre og lave og tænke over i august, men først skal vi holde den allerbedste sommerferie vi overhovedet kan samle sammen.
Lige inden, at alle de nye døre åbner sig.

Kommentarer

  1. Efterskole er lykken, det er udviklende og det giver venner for livet.Men det giver også noget helt specielt til os forældre, håber du finder roen i at give slip og bliver i stand til at nyde friheden, skulle hilse og sige at det er rigtig svært at køre hjem når barn/ung og alt grej er afleveret første gang. Tomheden breder sig i en men det er kun en overgang:O) Rigtig god ferie.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror på, at det bliver så godt for hende både på kort og langt sigt. Jeg tror også på, at det bliver godt for mig....Jeg skal bare liiiiiige vænne mig:)

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg