Lidt væk og alligevel ikke

Min hjerne kan godt have tendenser til at gå i selvsving. Faktisk skal der ind imellem ikke ret meget til at den hopper ned i en rille og fiser der ud af. Sjælden hverken særligt brugbart eller konstruktivt. 
Sommerferien er sådan en anledning, der kan få den til at starte en lettere nedsmeltning og det er fuldstændigt uafhængigt af vejret. Min hjerne behøver overhovedet ikke høje temperaturer til sådan en nedsmeltning. Den er fuldstændig selvkørende både i varme, regn eller blæst.
Det går oftest på, om jeg nu også bruger min sommerferie sådan helt rigtigt. Helt rigtigt er ikke et nemt eller konkret begreb for min hjerne. Det er bare en diffus, men ret vedholdende tanke eller følelse.
Og når det er så ukonkret, så er det ikke altid så nemt at berolige den. 
Meditation er altid godt, men noget der også virker ret godt, er at komme lidt ud over den hjemmelige matrikel. 
Ikke nødvendigvis voldsomt langt væk, bare lige nok til at have været væk. Det giver feriefornemmelse inde i mit hoved og holder nedsmeltningen i skak.

Her er billeder fra et af  mine ynglingssteder. En ganske almindelig rasteplads på rute 22 mellem Slagelse og Kalundborg. Tættest på Kalundborg.

Den er ikke så tit brugt af andre end mig, men det skal alle andre ikke høre noget for. Det er fint med mig også selvom jeg da egentligt gerne deler pladsen lidt.
Der er en bro over en å, som har en rigtig fin beroligende virkning på min hjerne.Det er fuldstændigt fantastisk bare at stå og se på vand, der langsomt glider forbi.


Der ligger et enkelt eller måske to huse inde bagved træerne og nogen har en lille jolle liggende ved bredden. Broen der kan ses i baggrunden fra min bro er rute 22, men dem der suser forbi når ikke at se ind i mit lille stille sted.


Se, vi kan sagtens være flere, hvis der er andre som vil slappe af i fine omgivelser.

Sidste gang var jeg dog ikke helt alene. 
Efter en pause her er jeg klar igen og det ligger heldigvis ikke længere væk end jeg kan smutte herud igen, når det bliver nødvendigt.


Kommentarer

 1. Vildt godt blogindlæg! Jeg linker til indlægget på Wonderful Kalundborgs Facebook-side (https://www.facebook.com/wonderfulkalundborg) på fredag kl. 12:08. Håber det er OK! Godt skrevet og gode billeder! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg takker for de pæne ord og du er meget velkommen til at linke.
   Det er en fed hjemmeside og facebook side I har. Den kendte jeg slet ikke, men det er godt med noget god reklame for Kalundborg. Det er slet ikke så ringe et sted:)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg