Rosa helenae (Petersens Helena)

Jeg elsker den! At vente på, at den folder sine vilde mængder af fine hvide/gyldne små rosenknopper ud er en af sommeren absolutte højdepunkter, Et par uger med den dejligste rosenduft i hele haven. 


Fra "marksiden". 
Det er her, hvor man kan sætte en havestol frem, smide et vattæppe over og så bare nyde syn og duft. Sidste år hvor sommeren var noget varmere, var det ikke en stol jeg satte frem, det var en havesofa. Der lå man fuldstændigt fantastisk. Det er lige sådan et sted, jeg kan bruge til en halv times meditation.


Noget tættere på. 
De små roser sidder i så tætte buketter, at det er lige før, at de maser hinanden. Heldigvis blomstrer de over ret lang tid, så der er hele tiden knapt udsprungne blomster, fuldt udsprungne blomster, afblomstrede blomster og knopper på vej.
 
Den stakkels rose kunne godt brede sig lidt mere, men den er ikke helt enig med Skovtrolden om hvor meget og hvor langt nede, den må smide sine lange grene ud. 
Det er noget med, at tornene snupper hans t-shirt, når han slår græs rundt om den og det er så endnu være hvis han ikke har t-shirt på.....
For et par år siden fik den derfor et fint stativ, så den kan kaste grenene ud højt oppe fra.

 Fra den anden "lang"-side.


Her ses det nogenlunde tydeligt, at der er flere stadier af knopper/udsprugne roser i hver klase. Når de sidste kronblade drysser af, så kommer der de fineste bittesmå hyben. 
Jeg har en drøm om en hvid have. Hvis den går i opfyldelse, så skal jeg have endnu en Rose helenae op over en pavilion i midten.....

Kommentarer

 1. Hvor er den flot!
  Jeg noterer lige navnet for måske den skal indgå i den kommende haveplanlægning:-)
  / Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er så fin og dufter fuldstændig fantastisk, så har du en (ret stor) plads, så kan den kun anbefales:)
   I fri dressur kan den godt blive omkring 4 meter både i højde og bredde.

   Slet
 2. Den er da også virkelig smuk :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg også og nu det er holdt op med at blæse har jeg også slæbt en stol der over, så jeg kan nyde syn og duft.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg