Kalundborg by night eller bare aften

Det er ikke så tit, at jeg er i Kalundborg må jeg indrømme. Altså jeg betaler jo kommuneskat her, men det er bare ligesom, at der er lidt mere i Slagelse, så det er oftest her jeg ender.
En gang imellem kommer jeg da heldigvis, til at dreje til den anden side på hovedvejen og ender så i Kalundborg. Hvad den måske ikke har i butikker, har den i charme især oppe i højbyen. Kirken! Jeg har jo sagt, at jeg har noget med kirker og der slår Vor frue kirke med de 5 tårne altså de fleste. 
Grundplanet er et kors, hvor der i hver ende er et tårn og så endnu et tårn på midten. De 5 tårne er viet/opkaldt efter helgeninder. Det midterste tårn er Jomfru Marias. Det er også hende kirken er tilegnet. De andre tårne er Skt. Maria Magdalenas, Skt. Gertruds, Skt. Annas og Skt. Katarinas.


Den er flot, men også lidt uhyggelig mastodont agtigt......men et flot bygningsværk, der formodentligt er opført i en gang i starten af 1200-tallet. Omkring det tidspunkt hvor korsfarerne fik omvendt Estland til kristendom. 


Man kan godt blive lidt søsyg af, at kigge på dette her hus for det bugter sig, men det er så flot. Ikke at jeg tror, at jeg har tålmodighed til at male så meget bindingsværk, men nøj hvor er det pænt.


Hyggeligt og så pænt! Hvis jeg nogensinde skal bo i en by og det skal jeg ikke, men hvis jeg skulle, så kunne det altså godt være i et lille fint byhus.
 Selv lygtepælene er rigtig pæne.

Her er ikke noget bindingsværk, men det er også et vanvittigt flot hus i modsatte ende af Torvet. Skulpturen foran er Esbern Snare, som grundlagde Kalundborg. Mange tak for det, siger jeg.
Og skynder mig ind i bilen, da støvregner bliver noget mere massiv.Kommentarer

  1. Søde haveheks. Det er meget vanedannende, at du forkæler med hyppige indlæg som underholder, oplyser og adspreder. Du skal ikke føle pres, slet ikke, men blot vide, at indlæggene nydes, om det så er om kirker, honningekagedej og gløggekstrakt, stranden eller den hjemmelige udsigt. Jeg læser gladeligt med :-) Kh. Bella

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak for de pæne ord:) Jeg er glad for at du kan bruge mit sammensurium af blogindlæg:)

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg