Noget med kirker

Jeg har en del ting jeg er vild med. Bl.a kirker. De er så smukke og et helt fantastisk stykke kulturarv.  
Her er det lige et par billeder af Sct. Mikkels kirke i Slagelse, fra en lørdag da jeg bare lige hurtigt skulle et smut op i byen.
Genvejen går op omkring kirken og kameraret var heldigvis i tasken.  

Jeg kom lige susende op fra parkeringspladsen og op mod kirken og dannebrog. Igen. Jeg har altså også noget med det flag. Ligesom da jeg var i blæsevejr i Jylland. 

Her er højt op. Det hjælper også på højden, at kirken er bygget på en lille bakke midt inde i byen. Døren stod åben og der var lys i de smukke lysekroner, men der var også for mange mennesker til, at jeg ville være bekendt at gå derop. 
Jeg har aldrig været til gudstjeneste derinde og det bliver jeg nok nødt til at prøve. Jeg elsker roen og tanken om, at der har siddet generationer før mig og lyttet til prædikener og smukke salmer. 

 Så vidt jeg husker er kirken vist påbegyndt engang i løbet af 1300 tallet med justeringer og til- og ombygninger i århunderede derefter . Håndlavede sten og håndbygget.  

Bagsiden og vinduerne er også imponerende.


Trappen ned bagved kirken. 
Det er bl.a. her man kan komme ned til Cafe Mikkel, som serverer tæt på verdens bedste chokoladekage med tilbehør. Men man skal være sulten og valget er enten mad eller kage. Ikke begge dele. Det er ikke muligt.

Smukke farver i forvitret murværk og beton, slidt jern-gelænder og anarkistisk efeu.
Sådan kan man lige blive distraheret på den pæneste måde en lørdag formiddag.

Kommentarer

  1. Tak for en dejlig stemningsrapport med smukke billede og fine detaljer. Sådan nogle billeder vil jeg også gerne selv tage, men jeg får det aldrig gjort. Og hvis jeg får det gjort, så er der skyggen af en finger, eller billedet er rystet og uskarpt. Men måske det handler om at øvelse gør mester? :-) Derfor tak for god inspiration.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for de pæne ord:). Øvelser gør helst sikkert mester og så det at tage nok billeder, så der er nogle at sortere i. Min Picasa er ved at svømme over i rystede, uskarpe billeder. En dag rydder jeg op........

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg