Årstiderne

Jeg kan helt principielt godt li' at bo i et land hvor årstiderne skifter. Fordi jeg tror på, at det er i kontrasterne, at vi er mest opmærksomme.

Jeg elsker foråret, hvor alt er nyt, lysegrønt og sprødt. Hvor forventningerne til lyset og duftene er på sit højeste. Hvor naturens genfødsel folder sig ud. Hvor lyset kommer til syne lidt tidligere om morgenen og holder lidt længere om eftermiddagen. Hvor fuglene har travlt med at sikre næste generation. Hvor løgene bryder gennem jorden og varsler sommerens blomsterflor og hvor det bugner med nye frø på planteskolen.
Jeg elsker sommeren, hvor dagene bare føles uendelige. Hvor alt bare går lidt nemmere. Hvor jeg suger til mig af solens stråler. Hvor vi bader i det uendelige vand og går i det varme sand. Hvor insekterne snurrer og brummer om og i blomsterne. Hvor livet leves på terrassen med grill, kold hvidvin og salater.
Jeg elsker efteråret, hvor duftene igen er fremherskende. Hvor naturen skinner i gyldne farver. Hvor himmelen kan have den der gennemblå farve. Hvor der stadigvæk er plads til solskinsdage og dage der fortæller at nu er tiden skiftet og solen er på vej ned på den anden siden af jorden, hvor der sikkert også er nogen, der glæder sig til at se den. Efteråret er også tid for simremad. Mad, der dufter og smager tungere end sommerens lette anretninger.

Jeg elsker vinteren, hvor alt går lidt ned i tempo. Hvor det er de levende lys og hyggen, der slår tonen an. Hvor det er tid til at putte sig i lune tæpper og med gode bøger. Hvor julen vinker forude og lover, at der er glæde, varme, lys og søde hemmeligheder.  Hvor nytåret varsler, at et år er ved at være brugt og at et nyt år er ved at være på trapperne.

Kommentarer

 1. Nemlig!
  Alle årstider er skønne med hver deres charme-:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man skal også bare huske det, når man er sneet inde, eller det har regnet i en uge i streg......:-)

   Slet
 2. Åh ja, når sommeren går på held, glæder jeg mig også straks til jul.

  - Anne

  SvarSlet
 3. Det er dejligt, at vi er flere der ikke er juleforskrækkede før 1. december:)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg