Havens efterårsforfald

Endelig en tørvejrsdag. Regnen er stoppet og temperaturen har været så hæderlig, at vinduer og døre har været slået op det meste af dagen. 
Det var så skønt, at kunne gå ud i haven i formiddags efter i flere dage at måtte nøjes med, at kigge ud.
Haven er ved at lukke ned for i år, men den er nu stadigvæk dejlig.
 Den sidste rose i bedet i gården. Tobaksplanterne blomster stadigvæk vildt og dufter også stadigvæk dejligt.


 Persille, timian, hvidløg og en selvsået dild i højbedet.


 Iris, storkenæb, matrem, lavendel og hosta. Irisen vil gerne deles og de selvsåede skal der tyndes lidt ud i.

 Fingerbøl-rosetter har brugt sommeren på at vokse sig store og til næste år vil det så vise sig, om det er en hvid eller pink udgave.


 Blodbøgen er knap som mørk i løvet længere og det drysse af. Bogen er samlet til juledekorationer og snart skal bladene rives sammen og lune i staudebedene vinteren over.

 Mistelten på det gamle æbletræ. Den ser lidt miserabel ud på billedet. Den er egentligt meget pæn i virkeligheden. Et stykke af den skal som hvert år ti december op og hænge på en af bjælkerne i køkkenet.


 Bøgeblade i fine efterårsfarver på græsplænen. Havemøblerne skal snart reddes ind i tørvejr. Dette år bliver det i drivhuset. Kommer der så lige en lun solskinsdag, kan man jo lige sættes sig der ud med et tæppe og et krus te. 

 Fine frøstande fra en vild udgave af en klematis. Den er alle vegne. Meget heldigt, at der er plads nok og at der ikke står noget sart i nærheden.


Fuglefoderhuset er væltet i sommerens løb. Det må på højkant og have en ny fod, så småfuglenes restaurant er klar når det bliver koldere. 

Kommentarer

 1. Dejlige efterårsbilleder :-)
  Jeres have ligner vores lidt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:) Der er væsentlig mere Camilla Plum end Claus Dalby over den

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg