24. oktober

Det er d. 24 oktober i dag:) Det betyder to måneder til jul!

I år skal der være bedre styr på jule-prioriteterne end der plejer, så på søndag bliver der lavet fordej til julens honningkager.
Fordejen må meget gerne stå et par måneder, så den kan udvikle smag. Efter sigende kan den holde sig på køl i hvert fald et år, så der er stadigvæk håb for den, hvis den bliver glemt i år:)
Jeg håber det bliver godt. Jeg ELSKER honningkager

Opskriften har jeg fundet her Klassisk Honningkage

Klassisk honningkage

Fordej (laves minimum en måned før bagning):
500 gr honning
500 g hvedemel
Honningkagedej:
2 æggeblommer
5 g (ca. 1 tsk) potaske
5 g (ca. 1 tsk) hjortetaksalt
1 spsk kanel
1 knivspids stødt nellike
1 tsk stødt ingefær
Desuden:
Smuttede mandler og/eller 200 g mørk chokolade til overtræk. Smørcreme, æblemos eller abrikosmarmelade til fyld
  • Honning og hvedemel æltes godt sammen til en fordej. Det kræver lidt armbøffer.
  • Fordejen lægges i en beholder med tætsluttet låg og sættes køligt i kælder, køkkenskab eller køleskab i 1-3 måneder.
  • Når tiden er inde til bagning, rører du først de øvrige ingredienser sammen. Dernæst æltes de ind i fordejen. Ælt dejen godt sammen, 5-6 minutter.
  • Til honningsnitter deler du dejen i 4 stykker, der hver trilles ud i en pølse. Bag 2 pølser ad gangen på en smurt bageplade ved 180 °C i ca. 12 minutter. Stængerne afkøles på bagepladen og sættes på køl med et fugtigt klæde over i et par dage. Honningkagestængerne flækkes og fyldes med smørcreme, æblekompot eller abrikosmarmelade, overtrækkes med mørk chokolade og evt. pyntes med mandler. Når chokoladen er stivnet, skæres stængerne i snitter.
  • Til honninghjerter og små kager rulles dejen tyndt ud (knap 1/2 cm tyk), hvor efter du kan stikke hjerter eller andre figurer ud. Kagerne sættes på en smurt bageplade og bages ved 180 °C i 8-10 minutter. Afkøles på en bagerist og sættes i køleskab med et fugtigt klæde over i et par dage for at blive bløde. Overtrækkes med chokolade og pyntes med smuttede mandler.
  • Honningkagerne kan holde sig i flere uger, såfremt de opbevares køligt og ikke er fyldt/pyntede (udover den smuttede mandel).


Kommentarer

  1. Jeg elsker honning kager og dem laver jeg altid op til jul sammen med mine drenge. For dejen laver jeg ved at varme honningen op til den smelter og så hælder jeg melet i så hælder jeg den i bøtten og når den er kold sætter jeg den med låg i køkken skabet... :-) det giver fantastiske honning kager...

    SvarSlet
    Svar
    1. Er det efter sådan cirka samme opskrift?
      Jeg har ikke prøvet at lave sådan nogle før, så jeg er lidt ude på dybt vand, med hensyn til hvordan forsøget vil lykkes. (Jeg håber de bliver fantastiske:))

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag